CHARLOTTE BERGLIN

Charlotte Berglin regisserade sin första dokumentärfilm som 19-åring, i samarbete med Film i Väst och SVT.

Filmen,I barndomens spegel, visades på svt under hösten 2000. Mellan 2000-2002 gick hon yrkesutbildningen för tv-produktion i Gamleby, GTV.

Under utbildningen gjorde hon praktik, först som kameraassistent i Los Angeles under inspelningen av tv-serienBoston Publik, och sedan på svt i Göteborg, där hon bland annat arbetade på julkalendern och guldbaggegalan.


2006 startade Berglin produktionsbolaget A Scarlet Film, med fokus på dokumentärfilm. I sina filmer utforskar hon det allmänmänskliga i ämnen som rör relationer, fördomar, roller, rädslor, generationsskillnader, ålderism och våld i nära relation. ”För mig handlar det om att synliggöra det subtila, och att det finns en tydlig spegling mellan filmen och publiken,” säger hon.

I Berglins dokumentärTantlekenfrån 2023, får vi följa två systrar under tio års tid, som går in i åldrandet samtidigt som de gör upp med tilldelade roller och familjemönster. Berglin undersöker här samhällets förväntningar på vad det innebär att vara en tant, och hur viktigt det är hålla leken vid liv.

Charlotte Berglin arbetar även som filmpedagog i Kulturskolan och med olika filmprojekt i grundskolan.

Films to date

Jag och Min Mamma Skogshuggaren

Tantleken (2023)

Breaking Free (2021)

Work Of Memory (2016)

Samtal med den inre världen (2016)

Enneagrammet - Nio personliga möten (2010)

Se Till Mig Som Vuxen Är (2009)

En liten film om mobbning (2001)

I Barndomens Spegel (2000)

När musiken talar (2000)